Ik werk met een uitgebreid, op maat gemaakt advies dat niet bestaat uit een standaard, caloriebeperkend voedingsschema. Een dergelijk schema is namelijk moeilijk in je leven toe te passen en werkt daardoor meestal tijdelijk. Door adviezen te geven die praktisch toepasbaar zijn én passen binnen jouw eigen situatie behalen we meer en duurzamere resultaten. Mijn doel is vooral om je kennis met betrekking tot voeding te vergroten. Hiermee zit je niet vast aan een strikt dieet dat je vaak maar tijdelijk kunt volhouden. Je weet zelf hoe je moet eten om een gezond gewicht te behouden, meer energie te krijgen of voedingsgerelateerde klachten te verminderen.

We weten allemaal hoe lastig het is om ingesleten gewoontes te doorbreken en niet terug te vallen in oude patronen. Het nemen van haalbare, kleine en concrete stapjes, maakt dat nieuwe gewoontes kunnen ontstaan.
Verandering vergt tijd en soms maken verschillende factoren dat dit toch moeilijk blijkt. Veel mensen hebben na het advies daarom behoefte aan een aantal vervolgconsulten. Als een ´stok achter de deur´, voor coaching, om periodiek de voedingsgewoontes na te kijken of om samen te onderzoeken wat er nodig is om gestelde doelen te bereiken. Tijdens de intake zullen we samen bespreken wat u nodig heeft en prettig vindt.

Intake
Voor het intakegesprek stuur ik u een voedingsdagboek en een voedingsanamnese toe. Om de tijd zo effectief mogelijk te benutten, is het van belang dat ik deze vragenlijsten tijdig teruggestuurd krijg.
Tijdens het intakegesprek nemen we uw voedings- en bewegingspatroon door aan de hand van de ingevulde vragenlijsten en inventariseren we welke vragen u heeft over voeding en behandelmethoden. Houd er rekening mee dat dit gesprek minimaal een uur duurt.


Nota bene: In deze periode van onzekerheid en afstand houden is het ook mogelijk om de afspraken telefonisch of via beeldbellen te laten plaatsvinden.